KOMMANDE EVENEMANG

MELLANDAGSBLUES

BIG ROB + BAND

Big Rob och hans band fann varandra via Stockholms Bluesscen. De har rötter spridda från topp till tå i Sverige, och i deras framträdande kan ni förvänta er inslag av Blues, Funk samt Soul! Det blir både egna låtar samt tolkningar av andra låtar.

BLUE HAMMER

Har funnits sedan 1995,och har nästa samma medlemmar idag. Bör med andra ord vara rätt samspelta. Själva vill de sammanfatta sin musik så här;
”Blues från Bondegatan till Texas”. De kommer säkert att berätta mer under kvällen.
Två plattor har de hunnit med sedan 1995.

Värt att notera är att sångaren ”Niten” har sällskap i bandet med legendariska basisten Tommy Cassemar, som genomåren har spelat med de flesta svenska artisterna.

BLUESKAPELLET

Blues från Otis Rush till Jimmy Reed.
Svängigt, bluesigt och innerligt med klassisk sättning; 2 x gtr, munspel samt bas och trummor.

JOHAN WALIN BAND

Johan Walin, musikanten som hanterar alla instrument och har lirat med storheter som Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors m fl m fl.
Här har han satt ihop ett all-star-band med goda vänner, bland andra Max Lorents (Lundell, Rickfors m fl) och legendariske gitarristen Sten Tempelman.
Som kuriosa kan nämnas att Johan faktiskt i början av sin karriär headlinade de två första stora  musikfesterna i Vallentuna, 1973 med ”Uppåt Väggarna” och 1976 med sitt band ”Fragile”.

VI hälsar Johan välkommen tillbaka till Vallentuna

JON EIMRE/RIKARD HAGSON + VÄNNER

Vallentunaprofilerna Jon Eimre och Rikard Hagson har samlat några vänner, med vilka de tänker lira blues både akustiskt och elektriskt. Tydligen inkl tuba (?!). Skall bli spännande att höra.

OAKVILLE

Chicago-blues, Howling Wolf, Muddy, Hooker, Guy, vi behöver nog inte förklara mer, eller hur?

BLUESKOLLEKTIVET

Här är det fråga om ursprung. Traditionell blues från 20-, 30 och 40-tal, arrangerade på Blueskollektivets sätt. Rent kollektivt sett.

BLUE TWEED

Blue Tweed har sina rötter i 60- och 70-talets musikscen. De framför musikaliska klassiker i sin egen tappning, i en fusion av rock, blues och R´n´B.
Från avskalad blues och Americana till fullt rockös. Deras sound är färgat av traditionella rock­instrument men kryddas ibland med både dragspel och mandolin.

I samarbete med Kultur Vallentuna

SCENFREDAG

 • 28 JANUARI njuter vi av The Low Down Saints på caféscenen i Vallentuna Kulturhus.
        Vallentuna Teater Gymnasievägen 4, Vallentuna.
  Tid: 19.00 - 21.00

  The Lowdown Saints bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm där de agerade husband varje vecka under en period då stora delar av Livemusiken låg mer eller mindre nere och detta svetsade dem samman. Ett sound, sväng och en energi uppstod som verkligen gick hem hos publiken! Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock n´Roll med bandets två gitarrister i fronten!

  I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet "Hit Me Hard" som släpptes i september och som redan fått en hel del lovord! 

  The Lowdown Saints består av;
  den rutinerade Bluesmannen & tillika sjungande trummisen Tommy Moberg som ni även hittar som hyllad frontman i band som Trickbag och The Beat From Palookaville!

  Gitarristen som på bara sex år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige - Hannes Mellberg!

  På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen - Felix Matthiessen!

  Yngst i bandet på ståbasen hittar vi Karl Ivert som på kort tid gjort sig ett namn genom moget spel och stor musikalitet, detta har gjort att han anlitas även av andra akter som exempelvis Lisa Lystam Family Band & Charlie Jiverud Band m.m!


VÅRA SENASTE EVENAMANG

Klicka på bilden och upplev stämningen.